Hur många sminkborstar behöver man och vilken sminkborste använder man egentligen till vad? I den här guiden får du lära dig vad varje sminkborste används till.

Sminkborstar, bästa sminkborsten, vilken sminkborste ska jag använda, rougeborste, kabukiborste, vad använder man en kabukiborste till

Lär Dig Vilken Sminkborste Du Ska Använda Till Vad

Hur många sminkborstar behöver man egentligen?

Så länge din dröm inte är att bli makeupartist så räcker det med några få basborstar till din dagliga skönhetsrutin. Det finns 7 borstar som varje kvinna borde äga och vi har sammanställt en guide som förklarar exakt vad de bör användas till.

Så fyll på din sminkväska med dessa hjälpmedel och säg hejdå till dåliga sminkdagar!

1. Foundationborste

Den här borsten använder du till att applicera din flytande foundation med. Den platta borsten har ofta lite hårdare strån och korta, täta borst. Borsten gör att applicering blir enkel och skapar en jämn och felfri bas. De korta stråna på borsten låter dig applicera foundation även på de mest svårtillgängliga områden som runt näsan, runt ögonen och håret. En syntetisk borste har mindre absorbationsförmåga vilket passar flytande foundations.

Köp en skonsam foundationborste här.

Appliceringstips: När du applicerar foundation med denna typ av borste så ska du inte dra foundationen längst med ditt ansikte då detta skapar en strimmig och ojämn look. Istället bör du applicera foundationen med duttande rörelser för att skapa en mer naturlig och jämn bas. Jobba uppifrån och ned för att blanda in produkten och sudda ut ojämnheter och kom ihåg att kolla efter streck och linjer efteråt i naturligt soljus.

Läs mer: 9 Hemliga Fördelar med Mineralfoundation

 

 

2. Puderborste

Puderborsten är en lite större och fluffigare borste som du använder för att lägga kontaktpuder över ditt ansikte. Borsten hjälper till att ge et jämnt och matt resultat som sitter hela dagen. Den kan även användas för att applicera bronzer eller solpuder för att se brunare ut.

Appliceringstips: Stoppa borsten lätt i pudret och slå av överflödigt puder mot kanten så att det inte blir för mycket. Med lätta drag börjar du applicera puder närmast halsen och arbeta dig uppåt i ansiktet med cirkulerande rörelser.

 

3. Kabukiborste

Kabukiborsten är en specialborste som är framtagen för mineralpuder. Kabukiborsten har stora, fasta och supermjuka syntetiska strån, vilket gör det möjligt att snabbt och enkelt att få till en felfri yta med full täckning. Det korta skaftet ger ett bra grepp för att kunna arbeta in mineralpudret med cirkulerande rörelser, vilket ger ett mer naturligt resultat.

Köp en allergivänlig kabukiborste här.

Appliceringstips: Doppa borsten i mineralpudret och slå av överskottet innan du applicerar pudret med mjuka, cirkulerande rörelser. Upprepa tills du nått önskad täckning.

 

 

4. Concealerpensel

En concealerpensel är egentligen bara en mindre version av den platta foundationborsten. De används främst för att applicera concealer och dölja irriterande blemmor, mörka cirklar under ögonen eller röda områden. Den här platta penseln gör det lätt att applicera concealer precis där det behövs. Den kan även användas till att applicera ögonskugga på mitten av ögonlocket.

Appliceringstips: Var lätt på handen när du applicerar concealer och jämna ut produkten mot kanterna för att skapa en jämn bas utan att förstöra foundationen.

 

 

5. Stipplingborste

Den här borsten kallas även för duo-fiber borste och används vanligtvis till flytande foundation. Den platta, fjäderliknande borsten skapar jämna ytor och ger en vacker airbrushed effekt. Den kan användas till både rouge, highlighter, foundation, bronzer och puder.

Appliceringstips: Bygg gradvis upp produkten med försiktiga, duttande rörelser över hela huden för att skapa en naturlig och felfri finish.

 

 

6. Konturborste

Den snedställda konturborsten gör att du kan uppnå en dimension och definition med dina ansiktsdrag. Eftersom borsten efterliknar vinkeln på dina kindben så att du verkligen skulptera dina kindben med hjälp av bronser eller rouge. Denna borste kan också användas för att applicera bronser i övriga ansiktet för att skapa en övergripande solkysst look.

Appliceringstips: Identifiera dina kindben genom att lägga borsten från hörnet på din mun och upp mot örat. Sedan kan du långsamt applicera produkten i en rak linje, för att sedan gå tillbaka och sudda ut kanterna med borsten för att skapa ett felfritt resultat.

Läs mer: De Hetaste Sminktrenderna Höst/Vinter 2018

 

 

7. Solfjäderborste

En solfjäderborste är en platt, fluffig sminkborste som har många olika användningsområden. Större solfjäderborstar är perfekta när du ska konturera ditt ansikte, applicerar rouge eller highlighters. Medellånga solfjäderborstar gör att du kan markera dina ögonlock, ta bort överflödigt puder eller ögonskugga som fallit ned, medan små solfjäderborstar är perfekta för att applicera mascara på fransar för ett naturligt utseende.

Appliceringstips: Pensla mascara på dina fransar med en liten solfjäderborste för en naturlig look. Applicera mascara på din borste genom att svepa borsten längs mascaraborsten. Borsta mascara på både dina övre och nedre fransar med den lilla borsten för att skapa ett klumpfritt utseende.

8. Rougeborste

Rougeborstar är vanligtvis fylliga, fluffiga och runda vilket gör det enkelt att plocka upp pulverbaserade produkter. Den hjälper till att framhäva kinderna och skapar konturer med ett jämnt resultat och kan enkelt täcka stora ytor i ansiktet. Denna typ av borste kan också användas för puder, bronzer och highlighter.

Appliceringstips: Börja alltid med minimal mängd puder och slå av överflödigt puder mot burkens kant för att undvika att för mycket färg appliceras på en gång.

Läs mer: Det Bästa Stället att Applicera Rouge på Din Ansiktsform

9. Ögonskuggsborste

En ögonskuggsborste används, precis som det låter, till att lägga på ögonskugga ovanpå ögonlocket. Detta är en viktig borste när du vill skapa antingen intensiva eller neutrala resultat. Den lilla, avsmalnande, fluffiga penseln används bäst för att lägga på färg över ögonlocket för att ge en våg av färg till hela ögat och skapa djup och definition. Den kan också användas för att applicera concealer eller highlighter på toppen av kindbenen

Köp den perfekta ögonskuggsborsten här.

Appliceringstips: Om du vill ha en mer intensiv färg på din ögonskugga, blöt borsten innan du applicerar skuggan så ger den ett mer livfullt och intensivt intryck.

Läs mer: De 15 Bästa Ögonmakeup Tipsen för Nybörjare10. Eye- and browliner

Denna fasta, snedställda penseln hjälper dig att skapa exakta linjer när du fyller i ögonbrynen med en gel, pulver eller vax. Denna typ av borste kan också användas för att måla en flytande eyeliner.

Appliceringstips: Börja med lätta, fjäderliknande drag för att undvika att ögonbrynen blir för mörka eller hårda. Välj ett mer naturligt utseende med ljusa fjäderliknande drag i riktning med hårväxten.

 

 

11. Läppborste

Detta är en mjuk och len borste som är till för att lägga på ett jämnt lager läppstift eller läppglans. Borsten är lite smalare och glansigare och hjälper till att ge ett naturligt resultat.

Appliceringstips: Doppa läppborsten i ditt läppstift eller läppglans. Börja från mitten av dina läppar och blanda ut produkten mot din läpplinje. För att få en skarp yta, använd borstens spets för att definiera läpplinjen vid bågar och hörn.

 

 

Tips! Det är ofta billigare att köpa ett helt kit med borstar från samma märke. Här är till exempel ett set med 5 borstar från Concinnity Cosmetics som innehåller de mest nödvändiga sminkborstarna som alltid borde finnas i din sminkväska.

 

Hur många olika sminkborstar har du?

Sminkborstar, bästa sminkborsten, vilken sminkborste ska jag använda, rougeborste, kabukiborste, vad använder man en kabukiborste till