Det är inget fel med att åldras men ibland kan faktiskt ditt smink få dig att se äldre ut. Genom att undvika några av dessa sminkmisstag, så kan du se både yngre, mer hälsosam och mer naturlig ut!

Sminkmisstag som får dig att se äldre ut, hur sminka sig yngre, hur se ung ut, tips för att se ung ut

Sminkmisstag Som Gör Att Du Ser Äldre Ut

Det spelar ingen roll om du är 25, 40, 50 eller ännu äldre, vi vill ändå alltid se fantastiska ut!

Det är inget fel med att åldras. Det är det som är det fina med livet, vi blir äldre, så är det bara.

Men det många inte inser är att det kanske inre är deras ålder som gör att de verkar äldre, det kan faktiskt bero på hur du applicerar ditt smink!

Genom att ändra några av dessa sminkmisstag, så kan du se både yngre, mer hälsosam och mer naturlig ut!

Smink är ett av de enklaste sätten att framhäva dina ansiktsdrag. Men om det används på fel sätt så kan det istället förvärra just de drag som du vill dölja och kan även lägga till extra år till ditt utseende.

Här är de mest vanliga sminkmisstagen som gör att du ser äldre ut och hur du undviker dem.

Läs mer: 11 Allvarliga Skönhetsmisstag Du Inte Ens Vet Att Du Gör

 

Dina Ögonbryn Är För Mörka! 

Att välja rätt färg till dina ögonbryn är jätte viktigt. Om du väljer fel fel färg på ögonpennan eller ögonbrynspudret så kan det göra att det ser onaturligt ut och även att du ser äldre ut.

Välj aldrig en färg till dina ögonbryn som är mörkare än dina egna ögonbryn. Välj istället en färg som är ljusare än dina naturliga bryn. Du kommer att se en stor skillnad!

Hitta rätt färg till dina ögonbryn här.

 

Mörk Ögonmakeup 

Mörk ögonmakeup ändrar din ålder helt och hållet. Håll dig till neutrala färger för ögonen om du försöker att se yngre ut. Använd din naturliga skönhet till din fördel! Genom att hålla dig till naturliga och ljusa färger så är det enklare att uppnå en felfri look!

Läs mer: De 15 Bästa Ögonmakeup Tipsen för Nybörjare

 

Mörka Ringar Under Ögonen 

När du applicerar mascara och eyeliner på de undre ögonfransarna, se till att du inte lämnar kladd från sminket som gör huden under ögonen mörk.

Använd en concealer eller en corrector för att ljusa upp dina ögon och ta bort den trötta looken. Detta kommer göra att dina ögon ser större och ljusare ut och skapar även en yngre look.

 

Du Använder för Mycket Foundation

Använd bara foundation för att balansera din hudton och undvik att försöka dölja skönhetsfel som mörka ringar och pigmentfläckar. Förvänta dig inte att se yngre ut eller att din hud ska se mer perfekt ut om du använder en stor mängd med foundation. Det kommer bara göra att din hud ser onaturlig ut.

När du använder för mycket foundation så samlas den extra mängden i rynkorna runt ögonen och munnen. Detta ger dig bara ett för tidigt åldrat utseende. Använd istället:

Concealer om du vill ljusa upp kring ögonen

Color Corrector om du vill neutralisera mörka ringar eller missfärgningar i huden

Läs mer: 9 Hemliga Fördelar med Mineralfoundation

 

Du Ler När Du Applicerar Rouge

Om ditt ansikte har ett permanent leende så kan du absolut applicera rouge på detta sätt. Men så är det oftast inte. När dina ansiktsmuskler slappnar av så sjunker positionen där du applicerat rouge vilket gör att det ser ut som att ditt ansikte verkar sakna fasthet och elasticitet.

Lösningen på detta problem är rätt enkel. Använd en rougeborste med en storlek som passar ditt ansiktes dimensioner och applicera rouget närmare dina kindben istället för mitten. Borsta med lätta drag uppåt för att optiskt höja dina ansiktsdrag. Detta trick kommer uppskattas speciellt om du är över 40!

Läs mer: Det Bästa Stället att Applicera Rouge på Din Ansiktsform

 

Du Vet Inte Din Huds Underton 

Att välja fel nyans på dina sminkprodukter, en nyans som inte matchar din huds underton, kan göra att att din hud ser tråkig och trött ut.

När du har identifierat nyanserna som smälter in i din hud på ett harmoniskt sätt, så kommer du kunna använda ditt smink för att framhäva dina ansiktsdrag. För att identifiera din hudnyans så kan du kolla på Skuggorna i din handled i naturligt ljus; gröna ådror indikerar på en varm underton, medan vener i en blå eller lila färg indikerar på att du har en kall underton.

 

Det spelar ingen roll om du är 20, 30 eller 40 år gammal. Dessa sminkmisstag kan omedelbart lägga på 10 år på ditt ansikte.

 

Är du skyldig till något av dessa sminkmisstag?

 

Sminkmisstag som får dig att se äldre ut, hur sminka sig yngre, hur se ung ut, tips för att se ung ut