Tycker du att det är knepigt att få till sminket vid ögonen? Här är 15 enkla ögonmakeup tips som hjälper dig att gå från nybörjare till sminkproffs!

Ögonmakeup tips, Sminktips, hur sminka ögonskugga, hur applicera eyeliner, eyeliner tips, bästa ögonskuggan, bästa eyelinern

15 Enkla Ögonmakeup Tips

Oavsett om du är sminkälskare sedan länge eller du just börjat intressera dig för smink så kan det vara lite knepigt med sminket när det kommer till ögonen.

Det skadar aldrig att ha några kort i rockärmen så att du kan uppnå en magiskt vacker ögonmakeup. Här är en lista med 15 enkla ögonmakeuptips för de som ibland känner sig överväldigande av allt de stöter på i sminkets värld.

Ta till dig dessa enkla tips när du sminkar dina ögon och du kommer att gå från att vara nybörjare till proffs på nolltid!

Läs mer: Lär Dig Själv Att Applicera Mineralsmink som Ett Proffs!

 

 

Eyeliner

 • Se till att dina ögonlock är rena och applicera sedan en primer på dem, så att ögonmakeupen inte kletas ut och stannar på längre.
 • För att göra dina ögonfransar tätare, applicera eyeliner så nära franslinjen som möjligt så det verkar vara en del av din naturliga franslinje.
 • För att åstadkomma en sotig look, välj en ögonpenna eftersom dessa tenderar att vara mjukare och krämigare. Du kan också smeta ut det med en platt ögonskuggsborste för en mer elegant version av det sotiga ögat.

 

Mascara

 • Börja med att applicera mascara från ögonfransrötterna och vicka med borsten ut till franstippen. Genom att göra detta så ger du dina fransar volym istället för att tynga ner dem.
 • Efter applicering av ett lager mascara, vänta i ungefär tio sekunder för att sedan fylla på med ett lager till. På så sätt blir dina fransar tjockare ut utan att de blir klumpiga
 • Om du vill att din mascara ska hålla längre, sluta pumpa med borsten i mascararöret. Det enda du gör när du pumpar är att skicka in mer luft som tillslut torkar ut mascaran.

 

 

Ögonskugga

 • Om du vill att din ögonskugga ska hålla hela dagen, använd en bra primer innan du går in med ögonskuggan.
 • Om du vill göra din ögonskugga mindre pigmenterad, täck ögonlocket med en vit eyeliner först. Detta hjälper till att bryta av färgen på din hud och skapar en jämn bas för din ögonskugga.
 • För den nedre delen av ditt ögonlock (precis ovanför fransraden), använd en mörk nyans av ögonskugga. För den mellersta delen av ögonlocket använder du istället en medium nyans och överst, en ljus nyans och blanda dem väl.

Shoppa våra 11 olika nyanser av glittriga ögonskuggor här!

 

Ögonbryn

 • Det viktigaste att komma ihåg när du definierar dina ögonbryn är att hålla det så naturligt som möjligt. Se till att blanda ut produkten på rätt sätt för att undvika allt för hårda linjer.
 • Om dina ögonbryn är utom kontroll, använd en ögonbrynsgel för att hålla dem på plats. Ögonbrynen tenderar att se mycket bättre ut med bara en liten gnutta av gelé.
 • Använd en subtil highlighter precis under ögonbrynet vid bågen av brynet för att markera formen och lägga till höjd i dina bryn.

 

Läs mer: 6 Sminkmisstag som Gör att Du Ser Äldre Ut

 

Några sista tips

 • För att undvika att din bas förstörs på grund av ögonskuggning, avsluta din ögonmakeup först och fortsätt sedan med basen för att säkerställa att din sminkning ser fräsch ut.
 • Om du planerar att göra en stark ögonmakeup, behåll läpparna subtila. Det är alltid bäst att betona ett ansiktsdrag i taget.
 • För att få dina ögon att se ljusare och mer ungdomliga ut, markera ögats inre vrå med en ljus ögonskugga.

 

Det var några riktigt enkla ögonmakeuptips som täcker grunderna och förhoppningsvis kommer du att hålla några av dessa tips i åtanke nästa gång du sminkar dig.

 

Vilket är ditt bästa ögonmakeup tips?

 

Ögonmakeup tips, de bästa sminktipsen, hur applicerar man eyeliner, hur sminkar man ögonen, mascara tips