Är mineralsmink verkligen bättre än traditionellt smink? I den här guiden listar vi fördelarna med mineralsmink och varför du genast bör byta ut dina gamla sminkprodukter.

Fördelar med mineralsmink, det bästa sminket, sminktips, foundation tips, den bästa mascaran

Fördelarna med Mineralsmink

Makeup är en förlängning av din hudvård, så det är viktigt att välja hälsosamt smink som täcker, korrigerar och skyddar din hy samtidigt som du ser och mår ditt bästa. Med ett UV-skydd med brett spektrum och antioxidant fördelar så är det inte konstigt att mineral makeup är en favorit bland hudvårdsterapeuter.

 

Vad är Mineralsmink?

Mineraler som glimmer, titandioxid, zinkoxid och bornitrid mals ner i ultrafina partiklar för att skapa mineralsmink. Kemikalier, fyllmedel och färgämnen som finns i traditionell smink ingår inte i formulan, vilket gör den idealisk för känslig hud.

En del mineralsmink innehåller ett ämne som heter Bismuth Oxychloride (vismutoxidklorid). Bismuth är pigmentet som gör mineralsminket glansigt och skimrande på huden och används ofta i smink för att det är en billig utfyllnad. För många är det ett problem då Bismuth har en tendens att skapa irritation i huden och gör att det kliar.

Bismuth Oxychloride är inte skadligt att använda och är godkänt i kosmetikaprodukter och irritationen och klådan avtar oftast när man slutar använda produkterna. Om du upplever att din hy kliar vid användning av mineralsmink så bör du prova en produkt utan Bismuth. Du kommer märka stor skillnad!

Mineralsmink utan Bismuth är ofta lite mattare och ger därför en mer naturlig look. Den är också lättare och ger inte en lika fet känsla på huden. Inga utav Concinnity Cosmetics produkter innehåller Bismuth och är därför väldigt skonsam mot huden.

Läs mer: 9 Hemliga Fördelar med Mineralfoundation

 

Mineralprodukter ger skydd från solen

Titandioxid och zinkoxid är två mineraler som används i traditionella solskyddsprodukter. Mineralerna ligger på ytan av huden och skapar en barriär och reflekterar solens strålar som en spegel. Enligt Skin Cancer Foundation kan mineralsmink användas för att komplettera ditt solskydd eftersom det använder egenskaperna hos dessa två mineraler för att ge ett bred spectrum av UVA och UVB-skydd.

Eftersom täckningen beror på hur väl du tillämpar produkten såväl som användningsmetoden rekommenderas det även att applicera mineral solskyddsmedel, SPF 30 eller högre, följt med ett lager av löspuder för att få bästa möjliga täckning. Eftersom det inte absorberas av huden så är mineralsolskydd ett bättre alternativ för personer med känslig hud.

 

Hur applicerar jag Mineral Foundation?

  1. Fukta alltid din hud innan du applicerar smink och starta sedan din sminkrutin med en ansiktsprimer för att jämna ut huden.
  2. Välj rätt bas för din hudtyp och den täckninggrad du föredrar.
  3. Använd en mjuk borste som Kabukiborsten eller en foundationborste.
  4. Snurra borsten lätt i burken och knacka sedan försiktigt på burkens kant för att få bort överflödigt pulver.
  5. Buffra lätt pulvret på de önskade områdena i ansiktet.
  6. Avsluta med en veil för att få ett felfritt utseende som håller hela dagen.

Läs mer: Lär Dig Själv Att Applicera Mineralsmink som Ett Proffs!

 

Du förtjänar bättre Det finns så många bra skäl att sluta använda gamla skönhetsrutiner när det gäller smink. Håll dig informerad om de ingredienser du använder på din hud så att du kan göra rätt val för dig. Upptäck fördelarna med mineralfoundation om du vill ha ett felfritt utseende utan nackdelarna från tungt traditionell smink.

Concinnity Cosmetics har ett brett utbud av mineral makeup, från foundation till skuggor och allt däremellan som du behöver för att se ditt bästa ut. När du provar Concinnity Cosmetics mineralsmink kommer du att både se och känna skillnaden.

 

Använder du mineralsmink?

 

Fördelarna med mineralsmink, det bästa sminket, sminktips, foundation tips, den bästa mascaran