Det är redan känt att mineralsmink är bättre för din hud är traditionellt smink. Här är 9 fördelar med mineralfoundation som kommer få dig att vilja testa direkt. 

Mineralfoundation, fördelar med mineral smink, fördelar med mineral foundation, vilken foundation ska jag välja, den bästa foundationen, hur få vacker hy

Fördelar med Mineralfoundation

Mineralsmink är ett hett ämne, och med god anledning. Gjort av mineraler som glimmer, titandioxid och zinkoxid, är mineralsmink bättre för din hud än vanlig smink. Här är nio saker som du förmodligen inte visste om mineralsmink som kan få dig att ändra din skönhetsrutin.

 

1. Mineralfoundation hjälper till att ge solskydd

I samband med din dagliga SPF så kan mineralfoundation hjälpa till att försvara din hud mot solens skadliga strålar. Det finns två typer av solskyddsmedel, fysikaliska och kemiska. Fysisk solskyddsmedel innehåller titandioxid och zinkoxid, de två mineraler som oftast finns i mineralsmink. Medan kemisk solskyddsmedel innehåller ingredienser som Oxybenzone och Octinoxat som absorberar solens strålar, blockerar den fysiska solskyddsmedel solen och reflekterar UVA- och UVB-strålar.

Läs mer: 9 Hemliga Fördelar med Mineralfoundation

 

2. Mineralfoundation ger bättre täckning

Traditionell kosmetika innehåller ofta talk, ett fyllningsmedel som leder till en formel som är tyngre på huden och mindre pigmenterad. Med en dåligt pigmenterad grund kan du applicera fler och fler lager med smink i ett försök att få utseendet och täckningen du vill ha.

Välj bland Concinnity Cosmetics 13 olika nyanser av mineralfoundation här.

 

3. Mineralsmink ser bra ut på kameran

Med HD-kameror kan du se allt. En makeupartist måste gå in och täcka alla fläckar, brister eller missfärgningar med smink så att den inte visas på kameran vid filminspelningar. Mineralsmink rekommenderas ofta av makeupartister på grund av deras naturliga, fullständiga täckningsutseende.

 

4. Mineralfoundation lägger sig inte i fina linjer

Den bästa grunden är en som du applicerar och glömmer. Men flytande foundation innehåller talk, vilket känns tungt på huden. Flytande foundation lägger sig också vanligtvis i fina linjer och rynkor, vilket orsakar veck. Mineralsmink är som en andra hud, med en knappt känsla.

Läs mer: 6 Sminkmisstag som Gör att Du Ser Äldre Ut

 

5. Mineralsmink passar alla hudtyper

Oljig, torr eller kombinerad hy, mineralsmink fungerar bra för varje hudtyp. Däremot bestämmer din hudtyp hur du använder din foundation. För alla hudtyper är det viktigt att fukta huden varje morgon före sminkanvändningen så att mineralsmink har en återfuktad yta att ligga på. För oljig och kombinationshud, använd gärna ett mattningspulver i din t-zon för att hålla din oljiga hy i schack. För torr hud, använd en Face Mist för att återfukta din hud.

 

6. Mineralsmink är Rosacea-Friendly

Eftersom mineralsmink är fri från hudirriterande ingredienser som talk och kemiska färgämnen, är det ett bra val för dem som lider av rosacea.

 

7. Mineralsmink är bra för Acne-benägen hud

Mineralsmink är bra för akne (eller akne-benägen) hud av samma anledning som det är bra för rosacea. Med en icke-irriterande, icke-komedogen formel kommer mineralfoundationen inte att täppa till dina porer och orsaka ytterligare utbrott. 8. Mineralsmink är bra för känslig hud Mineraler är icke-ocklusiva, vilket gör att huden andas och fungerar normalt utan att kvävas. Dermatologer och hudvårdspersonal använder ofta mineralsmink för att skydda sina kunders känsliga hud.

 

9. Mineralfoundation sitter länge

Makeupartister använder ofta mineralsmink på inspelningar eftersom det skapar en jämn yta och som varar länge. Använd din mineralfoundation med primer för att göra det sista ännu längre.

 

Shoppa våra 13 olika nyanser av mineralfoundation här.

 

Visste du om dessa fördelar med mineralfoundation?

Mineralfoundation, fördelar med mineralsmink, fördelar med mineralfoundation, vilken foundation ska jag välja, den bästa foundationen, hur få vacker hy