Vill du lära dig att applicera mineralsmink på ett korrekt sätt? Har du använd traditionellt smink tidigare så kan du behöva öva för att få in rätt teknik.

Hur applicera mineral smink, Sminktips, hur sminka sig som ett proffs, makeup artist sminktips, hur sminka sig som en makeup artist, bästa sminktipsen

Lär Dig Hur Du Ska Applicera Mineralsmink

I det här inlägget lär vi dig hur du applicerar mineralsmink på ett korrekt sätt. Om du är van vid traditionellt flytande foundation så kommer det att ta lite tid första gången du provar mineralsmink. Följ våra tips så kommer du att bli expert på nolltid!

 

 

Verktygen

Vi rekommenderar att du använder en Kabukiborste när du applicerar mineralsmink, men du kan så klart använda vilken typ av borste du vill. Kabukiborstar är vanligtvis bättre för att få full täckning, eftersom du kan applicera smink över ett större område och buffa in sminket på din hud i cirkulära rörelser.

Läs mer: Guide: Vilken Sminkborste Du Ska Använda Till Vad

 

Återfukta

Mineralsmink fäster sig naturligt på huden med hjälp av den naturliga oljan från din hud. Om ditt ansikte är för torrt kan sminket se pulveraktigt ut, så innan du börjar applicera mineralsmink måste du förbereda din hud.

Oavsett vilken hudtyp du har så bör du alltid förbereda din hud för mineralsmink genom att smörja in dig med fuktighetskräm i hela ansiktet.Det här steget är väldigt viktigt om du har något torr hud. Om du inte använder en fuktighetskräm idag, överväg att börja använda det – din hud kommer att tacka dig!

 

Concealer & Corrector

Om du har någon rodnad på din hud, använd en grön korrigeringsenhet som jämnar ut hudtonen och döljer eventuella röda fläckar. Om du har mörka fläckar eller cirklar under dina ögon ska du använda en gul corrector som även den jämnar ut hudtonen. Applicera en liten mängd corrector till området och jämna ut det med lätta dra.

Om du har några finnar eller andra ojämnheter som du vill dölja så är det nu du ska applicera din concealer. Använd samma metod som med correctorn och ta endast små mängder av concealeren och dra penseln med lätta dra över huden tills ojämnheterna är täckta.

Läs mer: Fixa Stilen: Less is More

 

Mineral Veil

Vår Mineral Veil är ett transparent puder och fungerar med alla hudtoner och hudtyper. Du kan använda den under eller över din smink för att ge en vacker finish. Det absorberar också olja och fukt och skapar ett mjukare utseende för att minska utseendet på porer, fina linjer och rynkor. Använd din borste med lätta cirklar runt hela ansiktet och applicera ett mycket lätt lager av pulvret.

 

Foundation

Tippa ut en liten del av din mineralfoundation i locket på din burk och virvla din pensel över pulvret och knacka med borsten på kanten av burken för att få bort eventuellt överskott. Använd en cirkulär rörelse och lägg grunden över hela ansiktet. Starta med att rama in ansiktet och fyll sedan i, glöm inte ögonlocken och nacken.

Se till att bygga upp täckningen i lätta lager för att få det bästa utseendet. Kom ihåg att less is more! Om pulvret ser ljust ut, fortsätt att lägga till ett ytterligare lager med foundation, det är konstruerat att byggas upp i lätta lager istället för att appliceras på en gång i ett tjockt lager.

Läs mer: 9 Hemliga Fördelar med Mineralfoundation

 

Blush & Bronzer

Bronzer kan användas före eller efter rouge. Börja med att lägga en liten mängd bronzer på dina kinder och borsta mot hårlinjen. Applicera där solen naturligt kommer åt din hy – panna, hak, kinder och näsa. Våra rouge och bronzers är mycket pigmenterade så du behöver bara använda en liten mängd.

 

Ögonskugga

För en sista touch så kan du nu applicera din ögonskugga genom att tippa burken och använda en liten mängd från locket. Vrid borsten i locket och slå sedan borsten mot burkens kant för att få bort eventuellt överskott och applicera ögonskuggan ovanför dina ögon tills du når önskat utseende.

 

Vilket är ditt bästa tips för att applicera mineralsmink?

 

Hur applicera mineralsmink, Sminktips, hur sminka sig som ett proffs, makeup artist sminktips, hur sminka sig som en makeup artist, bästa sminktipsen