Är du skyldig till någon av dessa sminkmisstag? Det är inte alltid lätt att ta till sig all information som finns men det kan också leda till att du gör allvarliga sminkmisstag. 

Sminkmisstag, allvarliga sminkmissar, sminktips, bästa sminktipsen, hur länge håller smink, hur sminka eyeliner

11 Allvarliga Sminkmisstag Du Inte Ens Vet Att Du Gör

När det kommer till smink så finns det alltid någonting nytt att lära sig. Det finns alltid någon ny konturteknik man kan lära sig, en ny skönhetstrend att följa eller ett helt nytt skönhetsmärke att upptäcka.

Även om vi alltid välkomnar trender, nyheter och produkter med öppna armar så kan den stora volymen av information ibland vara lite skrämmande.

Det finns så mycket information där ute att viktiga tips ibland kan försvinna på vägen. Använder du rätt primer? Applicerar du bronzer korrekt? Är puder verkligen nödvändigt?

Här är en lista på 11 allvarliga sminkmisstag som du inte ens vet om att du gör!

 

 

1. Du rengör inte dina sminkborstar

Vi har alla varit skyldiga till detta någon gång. När du inte regelbundet rengör dina borstar så samlas bakterier i borstarna som täpper till dina porer.

Att inte regelbundet tvätta dina sminkborstar är som att be om problematisk hy. Tvätta dina borstar en gång i veckan om du använder dem varje dag.

Läs mer: Guide: Vilken Sminkborste Du Ska Använda Till Vad

 

2. Du applicerar bronzer på hela ansiktet

Om du vill fakea en solbränna så använd hellre ansiktskräm med brun utan sol i än en bronzer. Din bleka hårbotten och nacke kommer snabbt att avslöja dig.

Applicera ett lätt lager av skimrande bronzer på näsan, kindbenen, hakan och pannan för att efterlikna en verklig solbränna.

 

3. Du matchar foundation på baksidan av din hand

Det här kan verka uppenbart men vem av oss har inte gjort det här misstaget? Varför ska vi egentligen testa foundation på våra händer när vi ska ha det i våra ansikten?

Ditt ansikte och hand har oftast inte samma färg eftersom de inte får samma mängd solexponering. Prova istället foundation på ditt käkben för att hitta din perfekt match.

Shoppa våra 12 olika nyanser av foundation här!

 

4. Du sover i smink

Du vet att du inte borde göra det men du är ju så trött när du ska gå och lägga dig. Det är troligen därför skönhetsindustrin uppfann rengöringsdukar!

Att sova med smink kan få dig att se äldre ut tidigare. Smink sätter sig i dina porer och sträcker ut dem. Förstorade porer gör att din hy ser grov och åldrig ut. Om vi hade vetat att ett rent ansikte var nyckeln till att hålla huden frisk och ungdomlig så skulle vi ha skapat bättre vanor för länge sedan.

Läs mer: 6 Sminkmisstag som Gör att Du Ser Äldre Ut

 

5. Du använder vattenfast mascara varje dag

Om du inte är en väldigt svettig individ eller tävlingssimmare så bör du inte använda en vattentät mascara varje dag. Den torkar ut dina fransar och eftersom dessa mascaror är svåra att ta bort så behöver du gnugga ögonen för mycket under rengöringsprocessen vilket slutar med att du förlora några ögonfransar varje gång.

 

6. Du använder för mycket foundation

Så länge du inte försöker dölja missfärgningar eller blämmor så finns det ingen anledning att tillämpa foundation över hela ditt ansikte. Det kan få dig att se ut som om du har på dig en mask.

Fokusera istället på problemområden som T-zonen, runt näsan och under ögonen och lämna resten av din hud fräsch.

 

7. Du böjer dina fransar efter att du applicerat mascara

Detta är ett stort nej-nej! Du förstör inte din tidigare perfekta mascaraapplisering, men fransböjaren kan fastna i dina fransar och dra ut dem.  

 

8. Du sminkar dig i fel ljus

Det kan kännas dumt att sitta och sminka dig på altanen, men det är där du kan få bäst resultat! Försök att alltid sminka dig i ett rum som inte bara har bra belysning utan där ljuset även liknar platsen som du ska till.

Om du är på väg till ditt soliga kontor efter att ha sminkat dig i ditt mörka badrum så kan vi garantera att dina medarbetare kommer att se dina sminkmissar.

 

9. Du sparar smink för länge

Om du använder en ögonskugga som du köpte när du gick i gymnasiet och du är äldre än 25 så kasta ut den! Smink passerar sitt bäst före datum allt från några månader till mindre än två år.

Läs mer: Den Kompletta Guiden till Sminkprodukternas Utgångsdatum

 

10. Du använder fel nyans på din concealer

Det kan verka logiskt att använda en ljusare nyans av din concealer men i själva verket uppmärksammar det bara det som du försöker gömma. Matcha din concealer med din foundation, som i sin tur borde matcha din naturliga hudton.

 

11. Du pumpar maskaraborsten i behållaren

När du gör detta så skrapar du faktiskt inte upp det sista som är kvar av din maskara. Det enda du gör är att pumpa ner luft i röret vilket torkar ut maskaran.

Om inte klumpiga, spindelbensfransar är looken du är ute efter så bör du köpa ett nytt rör maskara. Det finns trots allt gott om mascaraalternativ av hög kvalitet.

 

Är du skyldig till några av dessa allvarliga sminkmisstag?

 

Allvarliga sminkmisstag, allvarliga sminkmissar, sminktips, bästa sminktipsen, hur länge håller smink, hur sminka eyeliner